Käyräksen kierros 2023 – retkikertomus

    Lippukunnan johtajiston perinteinen Käyräksen kierros suuntautui tänä vuonna Käyrämön kämpältä Käyrästunturille. Tämän vuoden reitti siten hyvin perinteinen, ja polkua on tallattu kokeneempien johtajien toimesta jo sen verran, että on voitu seurata miten hakkuuaukeat ovat täyttyneet männyistä. Tämän vuoden kierros oli kuitenkin siinä mielessä poikkeuksellinen, että se suoritettiin puhtaasti samoajien toimesta, ja heille reitti oli osin uusi.

    Lähtö tapahtui perjantai-illasta Käyrämön kämpältä ja suunnaksi otettiin reilun kuuden kilometrin päässä sijaitseva Käyrästunturin laavu, joka toimi samalla yöpaikkana. Syksy on ollut poikkeuksellinen sateinen ja vedet ovat tulvakorkeuksissa, joten Käyrästunturin suot olivat märkää märempiä. Asiaa ei helpottanut taivaalta tihkunut vesi, joten laavun suoja ja nuotio tuli tarpeeseen varusteiden kuivattelussa.

    Lauantaina suunnaksi otettiin Käyrästunturi. Lounas tunturin päällä ja sen jälkeen tunturi vastapäivään kiertäen kohti kämppää. Käyrämön kämpälle saavuttiin päivälliseksi ja sen päälle saunottiin sekä vietettiin iltaa.

    Sunnuntai-aamuna olikin sitten aika siivota ja suunnata kohti kotia.

    Viime vuoden kierroksesta voit lukea täältä: