Tavila 5/2022 retkikertomus

Kevään retki kohdistui Napapiirin Tyttöjen Tavilan kämpälle. Kämppä sijaitsee noin 15km Rovaniemen keskustasta Kursunkijärven rannalla. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan oli sovittu, että Napapiirin Tytöt voivat mennä Lapin Samoilijoiden kämpälle kun lainaamme heidän kämppäänsä.

Tarpojat menivät jo perjantaina, joten kämppä oli lämmin kun pääjoukko pääsi paikalle lauantaina. Tarpojat olivat hyvin ennakoineet nuorempien ruokahalun ja äärimmäisen täyttävä nachopelti odotti lounaaksi. Koko joukon syötyä lähdettiin tutkimaan lähimaastoa ja etsimään lähdettä parin kilometrin päästä. Kämpällä ei ole muuta vesipistettä, joten tulevaisuuden seikkailuja varten kartoitettiin lähimaastoa valmiiksi. Lähde löytyi pienten seikkailujen jälkeen ja isommat pojat jäivät yöksi telttalaavuun sen juurelle. Seikkailijoiden kanssa palattiin kämpälle puuhastelemaan muuta.

Lähde

Kämpällä vuoltiin miekkoja, paisteltiin makkaraa ja leikittiin. Pari miekkaa jätettiin Napapiirin Tytöille tuomaan ripaus samoilijahenkeä kämppään. Päivä oli sen verran pitkä, että uni taisi tulla kaikille aika pian. Aamu olikin sitten verrattain tehokas, eli aamun valjettua pakattin tavarat, siivottiin ja lähdettiin kotia kohti.