Talviretkeilykoulutus 2023 – retkikertomus

Talviretkilykoulutus järjestettiin lippukunnan mailla Käyrämössä. Kurssi alkoi perjantain teoriaosuudella kololla. Teoriaosuudessa käytiin läpi talviretkeilyvarusteita, jaettiin kokemuksia ja suunniteltiin talviretken reitti, ruokalista ja varusteet. Teorian pääpainona oli tarkastella talviretkeilyn historiaa, ja miten talviretkeily on ennenkaikkia omien varusteiden ja jaksamisen tuntemista. Talviretkeily onkin kaikkea muuta kuin välineurheilua ja kurssin tarkoituksena olikin käyttää omia ja lippukunnan välineitä ja harjoitella toimintakyvyn ylläpitämistä talvella.

Lauantaina siirryttiin Käyrämön keitaalle ja pistettiin sukset jalkaan ja suunta kohti Käyrämön kämppää. Keli oli leppoisa tammikuinen talvikeli pakkasen ollessa -5 tienoilla. Uutta lunta oli saatu edellisenä yöllä viitisen senttiä, joten hiihtokelit olivat mitä mainioimmat tammikuuksi. Hankikantoakin oli maltillisesti, joten ihan pohjia myöten ei tarvinnut hiihdellä.

Matka eteni vauhdilla ja leiripaikkaan suunnistaessa poikettiin kämpällä ja Pirttivaaran päällä.

Käyrästunturi
Kurssin suksivarustusta

Leiri lyötiin pystyyn palstalla hakkuuaukean reunaan. Kurssilaiset virittelivät kantoon komeat rakovalkeat ja iltaa vietettiin ruokaa laitellen ja nuotiosta nauttien.

Rakovalkea

Majapaikkana toimi teltta, ja vaikka yöllä pakkanen kiristyikin, niin saatiin ihan kunnen yöunet. Aamulla olikin sitten keitellä aamupalat, pakata leiri ja suunnata kohti Käyrämön keidasta jonne kurssi päätettiin.

Osallistujat olivat sen verran paljon jo talviolosuhteissa retkeilleet, joten uutta ja mullistavaa ei käyty läpi, vaan enemmänkin vaihdettiin vinkkejä ja kokemuksia sekä ajatuksia tulevista retkikohteista.